Pages

Wednesday, 2 January 2019

General Knowledge of India.


1.       Where is the Loktak lake situated?
Ans. Manipur.
2.     Which is the Volcanic lake in India?
Ans. Lonar in Maharashtra.
3.      Which lake is found between the deltas of Godavari and Krishna?
Ans. Kolleru Lake.
4.     Which lake has been made under Bhakra-Nangal project?
Ans. Govind Sagar in Himachal Pradesh.
5.      Which river as known as “Salt Lake” of India?
Ans. Luni.
6.     Which is the largest delta of the world?
Ans. Ganga delta.
7.      What type of delta is Ganga delta?
Ans. Arcuate delta.
8.     Which river has the 9 meter high Dhuandhar waterfalls?
Ans. Narmada.
9.     Which is the main tributary of Narmada?
Ans. Orsan.
10.  Which river has the highest water falls in India, Garsoppa falls?
Ans. Swaraswati.

No comments:

Post a Comment