Pages

Monday, 4 February 2019

General Knowledge of India


1. The Indus Valley people had trade relations with?
Ans. Sumerians.
2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization of –
Ans. Indus Valley.
3. The Great Bath of the Indus Valley civilization was found at –
Ans. Mohen-Jo-Daro.
4. Harappa situated in which country?
Ans. Pakistan.
5. Who was mainly worshipped in the Rig Veda period?
Ans. Indra.
6. Kautilya’s Arthashastra is a great treatise on –
Ans. State craft.
7. Who is regarded as the great law giver of ancient India?
Ans. Manu.
8. We can know about early Vedic Period from –
Ans. The Rig-Veda.
9. “The Vedas contain all the truth” was interpreted by –
Ans. Swami Dayananda.
10.         Which is the oldest Veda?
Ans. Rigveda.

No comments:

Post a Comment