Pages

Wednesday, 17 October 2018

General Knowledge of India


1.National animal of India?

Ans. Royal Bengal Tiger.

2.National flower of India?

Ans. Lotus.

3.National calendar of India?

Ans. Saka-era.

4. National anthem of India?

Ans. Jana Gana Mana.

5. National song of India?

Ans. Vande Mataram.

6. National fruit of India?

Ans. Mango.

7. National river of India?

Ans. Ganga.

8.National tree of India?

Ans. Banyan.

9. National bird of India?

Ans. Indian Peacock.

10. National currency of India?

Ans. Indian rupee.


No comments:

Post a Comment