1.National animal of India?
Ans. Royal
Bengal Tiger.
2.National
flower of India?
Ans. Lotus.
3.National
calendar of India?
Ans. Saka-era.
4. National
anthem of India?
Ans. Jana
Gana Mana.
5. National
song of India?
Ans. Vande
Mataram.
6. National fruit of
India?
Ans. Mango.
7. National
river of India?
Ans. Ganga.
8.National
tree of India?
Ans. Banyan.
9. National
bird of India?
Ans. Indian
Peacock.
10. National
currency of India?
Ans. Indian
rupee.
No comments:
Post a Comment