Saturday, 27 October 2018

General Knowledge of India


 General Knowledge of India
1.       Which state has the largest costal area in India?
Ans. Gujarat.
2.      Where is the Dilwara Temples located?
Ans. Mount Abu in Rajasthan.
3.      The highest Himalayan peak in India?
Ans. Kanchenjunga.
4.      Where is the Capital of Lakshadweep?
Ans. Kavaratti.
5.      Which Indian State is known as the ‘Heart of India’?
Ans. Madhya Pradesh.
6.      Kaziranga National Park is situated in which State?
Ans. Assam.
7.      Which city is called the Queen of the Arabian Sea?
Ans. Kochi.
8.      The Indian Space Research Organisation is situated in Which State?
Ans. Bangalore.
9.      Gautam Buddha attained ‘Nirvana’ in which place?
Ans. Bodh Gaya.
10.   Where is Khajuraho Temple situated?
Ans. Madhya Pradesh.

No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...