Wednesday, 31 October 2018

General Knowledge of India

 General Knowledge of India
1.       Which country is the biggest producer of mica?
Ans. India.
2.      Which is the deepest port in India?
Ans. Vishakhapattanam.
3.      Which Indian state has largest Urban population?
Ans. Maharastra.
4.      Who was the first speaker of  Lok Sabha?
Ans. G. V. Mavalankar.
5.      Which was the first bank in India?
Ans. Bank of Hindustan.
6.      The one rupee bears the signature of ?
Ans. Finance Secretary, Central government.
7.      When was the Reserve Bank of India established?
Ans. 1st April, 1935.
8.      Which is the Indian state that has the longest coastline?
Ans. Gujarat (1600 KM).
9.      Which Indian state is the largest producer of natural rubber?
Ans. Kerala.
10.   Where is Ellora cave located?
Ans. Aurangabad.

No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...