Saturday, 24 November 2018

General Knowledge of India


1.       Dilwara Temples are situated in place?
Ans. Mount Abu, Rajasthan.
2.     When was the Bristish East India Company formed?
Ans. 1600 AD.
3.      ‘Black Widow’ militant group belongs to which place?
Ans. Assam.
4.     Who is the author of ‘Shisher Kabita’?
Ans. Rabindranath Tagore.
5.      Which is the India’s largest fresh water lake?
Ans. Wular lake (Jammu & Kashmir)
6.     Which river is known as ‘Vriddha Ganga’?
Ans. Godavari.
7.      Which Indian state has the largest forest area cover?
Ans. Madhya Pradesh.
8.     Which is the largest railway zone of India?
Ans. Northern Railway.
9.     Which is the deepest port in India?
Ans. Vishakhapattanam.
10.  Which is the state with has largest urban population?
Ans. Maharastra.

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...