Wednesday, 31 October 2018

General Knowledge of India


 General Knowledge of India
1.       Which river is known as ‘Vriddha Ganga’?
Ans. Godavari.
2.      Which Indian state has the largest forest area cover?
Ans. Madhya Pradesh.
3.      Which is the India’s largest fresh water lake?
Ans. Wular lake (Jammu & Kashmir).
4.      Which is the smallest of the Union territories?
Ans. Lakshadweep.
5.      Which is the largest brackish water lake in India?
Ans. Chilka lake (Orissa).
6.      Which is the oldest mountain range in India?
Ans. Aravallis.
7.      Which is the India’s longest river bridge?
Ans. Mahatma Gandhi Setu.
8.      Which is the Indian state that has the longest coastline?
Ans. Gujarat (1600 KM).
9.      Which Indian state is the largest producer of natural rubber?
Ans. Kerala.
10.   Where is Ellora cave located?
Ans. Aurangabad.

No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...