General Knowledge of India
1. When
Jallianwala Bagh Massacre was held?
Ans. 13th April
1919 at Amritsar in the Jallianwala Bagh.
2. Which
battle led to the firm foundation of Muslim rule in India?
Ans. Second Battle of Tarain (1192)
3. With
which country the Indus Valley people had trade relation?
Ans. Mesopotemia.
4. Ashoka
died in which year?
Ans. 232 BC.
5. Who
wrote ‘Harsha Charita’?
Ans. Bana
Bhatta.
6. Who was
the founder of the Magadh Empire?
Ans. Bimbisara.
7. Kanishka
related which dynasty?
Ans. Kushana.
8. Who
built the Red Fort in Delhi?
Ans. Shahjahan.
9. National reptile of
India?
Ans. King cobra.
10. Who was the first Indian
Governor General of free India?
Ans. C. Rajagopalachari.
No comments:
Post a Comment