Sunday, 6 January 2019

General Knowledge of India


1.    Which is the longest epic in the World?
Ans. Mahabharata.
2.    When were the two great epics Ramayana and Mahabharata written?
Ans. In the Later Vedic period.
3.    Bhagwad Gita was originally written in which language?
Ans. Sanskrit.
4.    Who was the great law-giver in the Aryan period?
Ans. Manu. (His book Manu-Smriti)
5.    The greatest expounder of Yogic Philosophy was-
Ans. Patanjali.
6.    Mention the main characteristic of the later Vedic age-
Ans. Caste system. (The Hindu society was divided into four castes, initially, based on occupation, which later became hereditary)
7.    The people of different castes were-
Ans. Brahmins, Kshatriyas, Vaishyas and Shudras.
8.    Teachers and priests were called?
Ans. Brahmins.
9.    The rulers, administrations and soldiers during later Vedie period were known as-
Ans. Kshatriyas.
10.                       The traders, merchants, bankers, artisans, and farmers during later Vedic period were known as-
Ans. Vaishyas.

No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...