Monday, 21 January 2019

India GK


1. Sangam age corresponds to the –
Ans. Post-Maurya and Pre-Gupta period.
2. How many Sangamas were held?
Ans. Three.
3. The three famous Kingdom during Sangam age were-
Ans. The Cheras, the Cholas and the Pandyas.
4. The capital of Cheras was-
Ans. Vanjji.
5. The emblem of the Chera power was –
Ans. Bow.
6. The famous ports of the Cheras were –
Ans. Muzris and Tondi.
7. The Cheras fought against the Cholas in about –
Ans. 150 AD.
8. The Chola Kingdom was called –
Ans. Cholamandalam or Coromondal.
9. What was the Chola Emblem?
Ans. Tiger.
10.          Who was the first significant Chola Kng?
Ans. Elara.

No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...