Monday, 21 January 2019

India GK


1. Who was the greatest Chola King?
Ans. Karikala.
2. Which trade was a source of wealth for the Cholas?
Ans. Cotton trade.
3. Which kingdom had a powerful Navy?
Ans. Cholas.
4. How was the Chola Kingdom destroyed?
Ans. By the attack of Pallavas from the North.
5. The Pandyas had trade relations with –
Ans. Romans.
6. Pandyas Kings sent embassies to which Roman Emperor?
Ans. Augustus.
7. The emblem of Pandya Kingdom was –
Ans. Fish.
8. The first significant Pandya ruler was –
Ans. Mudukudmi.
9. Who was the greatest Chera King?
Ans. Senuttuvan or Red Chera.
10.          The Chola Emblem was –
Ans. Tiger.

No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...