Friday, 19 October 2018

General Knowledge of India



1.  Who appoints the Chief Election Commissioner of India?

Ans. President of India.

2.  Who is the Supreme Commander of the Armed Forces of India?

Ans. President of India.

3.  Who is the Ex-officio Chairman of Rajya Sabha?

Ans.Vice President.

4.  Who was the first Chairman of the Planning Commission?

Ans. Jawarlal Nehru.

5.  Which Indian state has its own constitution?

Ans. Jammu and Kashmir.

6.  Who gives legal advice to the state government?

Ans. Advocate General.

7.  What is the maximum strength of Rajya Sabha?

Ans.250

8.  Who administers the oath of office to the President of India?

Ans. Chief Justice of India.

9.  What is the minimum voting age in India?

Ans.18 years.

10. Who wrote the National Anthem of India?

Ans.Rabindranath Tagore.


No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...