Tuesday, 2 October 2018

General Knowledge of India

1.   When was the Indian National Congress formed?
Ans. 28th December, 1885.
2.   Who was the first president of Indian National Congress?
Ans. Womesh Chandra Bannerjee, 1885.
3.   Who was the first women president of Indian National Congress?
Ans. Annie Beasant, 1917.
4.   Who was the first  Muslim President Indian National Congress?
Ans. Badruddin Tayabji, 1887.
5.   Who was the first English president of Indian National Congress?
Ans. George Yule, 1888.
6.   When was Gandhiji became a president of Indian National Congress?
Ans. 1924, Belgaum.
7.   When was Jawaharlal Nehru became a president of Indian National Congress?
Ans. 1929, Lahore.
8.   When was Subhash Chandra Bose became a president of Indian National Congress?
Ans. 1938, Haripura.
9.   Who was the founder of Indian National Congress?
Ans. AO Hume.
10.  Where was the first meeting of Indian National Congress organized?
Ans. Gokuldas Tejpal Sanskrit College on 28th December, 1885 in Bombay.


No comments:

Post a Comment

General Knowledge of India

1. The Indus Valley people had trade relations with? Ans. Sumerians. 2. Lothal is a part of the excavation site of the civilization...